Ritm, Textura, Motiv


“Intr-o imagine, ritmul este echivalentul cadentei din muzica. Implica model si repetitie, dar este mai mult decat atat, are un sentiment al directiei si al ciclului. In imagini, ochiul gaseste un fel de satisfactie in ritmicitatea cu care parcurge scena. Ca si in cazul altor linii si forme, acest lucru nu trebuie folosit in exces, fiind mai degraba rezultatul demersului unui fotograf care a gasit oportunitatea, nu care a planificat-o dinainte.” Michael Freeman


Alaturi de simetrie, proportie, dominanta si culoare, ritmul ocupa un loc fundamental in compoziitile de arta, deci implicit si in fotografie. Acesta reprezinta ordonarea si reglarea succesiunii de evenimente, bazate pe un sistem de intervale de timp, care sugereaza miscarea sau dinamismul lor.


Cheia succesului este umplerea cadrului cu modelul repetitiv, asa incat ochiul sa creada ca acesta se repeta la infinit.

  • Facebook Clean

​© 2005 - 2021 by GABRIELA INSURATELU. All rights reserved.

© All images and information on this site are protected by the copyright laws. Please do not save them without permision. If you need to use an image from my website I highly encourage you to contact me. Thank you!