top of page

Când ne programăm pentru ședința de nou născut?

Primesc mai mereu întrebarea: Care e vârsta recomandată pentru fotografierea unui nou născut? Când trebuie să mă programez?


La modul ideal, nou născuții se fotografiază în primele 14 zile de la naștere. De ce? Pentru că sunt mai somnoroși, flexibili, pentru că nu s-au instalat colicii, și sunt mai liniștiți. În plus, vă puteți aduce aminte de ei, exact așa cum erau când au venit pe lume, cu trăsăturile aproape la fel ca atunci când i-ați văzut pentru prima dată.


Recomandarea mea este ca programările să se facă din timpul sarcinii, în jur de o lună înainte de a naște, iar dacă bebelușul urmează să se nască într-o perioadă aglomerată din an (Crăciun/ Paște), recomandarea este ca programarea să se facă cu minim 3 luni înainte, pentru că, cel puțin în perioada Crăciunului, șansele să prindeți loc în noiembrie sau decembrie, sunt aproape zero, fiind perioada sesiunilor cu tematică de Crăciun, când toată lumea își dorește amintiri cu micuții lor.


Bebeluș 3 săptămâni

Mai primesc și întrebarea: Dar nu știu exact când voi naște. Mai bine aștept să nasc?


Desigur, puteți aștepta până veți naște, dar nu garantez că voi avea locuri disponibile în agendă, și cel mai probabil, bebelușul va fi deja mărișor când veți găsi loc disponibil în agendă, și sigur nu ne vom încadra în cele 14 zile recomandate.


Atunci ce facem?


În general calculați 10-14 zile de la data estimată de medic. Dacă bebe vine mai repede, încercăm să găsim un loc mai repede, dacă vine mai târziu, atunci decalăm programarea puțin. Este important să aveți locul rezervat, pentru că foarte foarte rar se nimerește să am locuri disponibile de pe o zi pe alta. Adică, mai niciodată. Dacă locul este rezervat, pot face schimb cu un alt bebeluș care vrea să stea la mami în burtică puțin, de exemplu.


Dar, sunt și cazuri în care poate nu ați reușit să vă mobilizați din timp din diverse motive, și îmi dați mesaj când bebelușul are deja de 3-4 săptămâni.

Bebeluș 8 săptămâni

Îi pot fotografia cu succes, și un pic mai mărișori, dar ar fi super să nu treacă totuși de 6-8 săptămâni.


De ce? Pentru că bebe nu mai este nou născut! Da, este mic, dar nu mai este considerat nou născut. Deja este mult mai alert, doarme mai puțin, este mult mai sensibil, poate avea colici, este mai dolofan, deci cu flexibilitate redusă, sunt mai agitați etc. La aceste vârste nu se mai pot face multe poziții tipice nou născuților, din motivele de mai sus, dar amintirile cu ei, vor fi la fel de valoroase.


Mă voi plia pe fiecare bebeluș în parte, pentru că fiecare este unic. Important este ca, niciodată să nu veniți la ședința foto cu așteptări, indiferent de vârsta copilului, pentru că în mod garantat, puișorul vostru, va avea alte planuri!


Programările se pot face direct online în agenda de pe site, iar eu revin cu un mesaj complet pe e-mail cu toate recomandările și detaliile necesare sesiunii foto: recomandări, adresă, contract, factură, chestionar etc!


Totuși, dacă mai aveți întrebări la care nu ați găsit răspuns pe site în secțiunea de Întrebări Frecvente, îmi puteți lăsa un mesaj pe chat-ul de pe site, sau pe facebook / instagram.


Programările se fac exclusiv online, AICI.

Comments


bottom of page