top of page

Cum decurge o sesiune de nou născut? La ce să mă aștept?

Ședințele foto cu nou născuții, sunt ceva special în fiecare familie! Cred cu tărie, că este un eveniment ce nu ar trebui să fie omis din lista aceea lungă de făcut, când vă pregătiți de venirea noului membru al familiei.


Ședința foto, chiar dacă este ceva de care pur și simplu simțiți că nu mai aveți energie să vă ocupați, ar trebui să fie pe lista de priorități. De ce spun asta?


Pentru că puișorul vostru mic, se va schimba de la o zi la alta, și fără să vă dați seama, timpul va trece atât de repede, încât, din minunea mică, fragilă, cu obrăjorii rozi, degețelele micuțe cu care vă apucă de mână inconștient, cu acele piciorușe micuțe de tot, va deveni un bebeluș dolofan, pus pe chicoteli și gângurit.


Fiecare etapă are farmecul ei, dar când puișorul este proaspăt venit, și credeți că veți avea timp să îi faceți poze cu telefonul măcar, veți fi prea obosiți ca să obtineți acele amintiri mult dorite.


Și aici este momentul, în care, consider că este datoria mea, să vă ajut să capturați amintiri care să dureze o viață și mai mult!

Portret obținut în cadrul ședinței foto de familie cu nou născut.

Câteva lucruri de bază ar trebui menționate!


Când este indicat să faceți programarea pentru ședința foto de familie, și care este perioada optimă pentru fotografierea bebelușului?


Programarea se poate face din timp, folosindu-vă de data estimată a nașterii oferită de medic. Ideal ar fi cu 1-2 luni înainte de venirea bebelușului. De ce spun asta? Pentru că sunt perioade din an, cum sunt lunile, Noiembrie, Decembrie și Ianuarie, când efectiv, agenda este atât de saturată cu ședințele foto cu tematică de Crăciun, încât este aproape imposibil de a găsi un loc liber în agendă, oricât de mult mi-aș dori să vă fotografiez.


Perioada optimă de a fotografia un nou născut, este în primele 14 zile de la naștere. În această perioadă, pe lângă faptul că este foarte aproape de cum arăta când s-a născut, bebelușii sunt mai somnoroși, dorm mai repede și profund, și cu puțin noroc, nu au colici!


Desigur, eu îi pot fotografia și până la 6-7 săptămâni de la naștere, în ipostaze de nou născut, dar există posibilitatea ca ei să aibă colici, să fie mult mai sensibili la atingere, să adoarmă mai greu, iar pozițiile în care îl pot fotografia să fie mai limitate. De exemplu, este posibil ca bebelușul să fie liniștit doar dacă este înfășat.


Dar, dacă este ceva ce am învățat în cei aproape 7 ani de lucru cu bebeluși nou născuți, este că, amintirile vor fi la fel de prețioase, chiar dacă nu vă încadrați în perioada optimă de 14 zile. Mai important este să fiți și voi pregătiți emoțional, și să veniți cu inima deschisă la sesiunea foto.


Mai multe informații despre pachetele disponibile, găsiți la secțiunea despre Pachete Newborn.
Ne-am programat! La ce să ne așteptăm de fapt, după programare? Și cum decurge sesiunea de nou născut?


După ce am primit programarea, veți primi pe e-mail un ghid cu recomandări de pregătire pentru ședința foto, cât și toate detaliile legate de aceasta, ce includ contract, factură, termeni de plată, etc. Nimic nu rămâne la voia întâmplării.


Mereu mi s-a părut mult mai corect, ca cei care ajung la ședințele foto, să aibă toate detaliile dinainte, și să știe la ce să se aștepte.


Ce am scris mai sus, sunt de fapt detalii mai mult administrative, decât o descriere a ce se întâmplă, din momentul în care ajungeți la studio.


Pam Pam! Ați ajuns!


Ați parcat mașina! Vă voi întâmpina cu zâmbetul pe față, și multă bucurie să văd mica minune pe care o voi fotografia. Probabil o să îmi scape și câte o glumiță, menită să vă ajute să vă relaxați. E ok! Phew! Ați ajuns cu bine.


Eu voi prelua bebelușul din mașină, cu scoica, sau în brațe, dacă preferați să lăsați scoica în mașină, și voi fugi cu el! Glumescccc! Voi veți lua gentuța cu lucrurile bebelușului, cu toate că la studio, eu am tot ce este necesar pentru bebeluș, de la scutece, ser fiziologic, aleză de schimbat, pelincuțe, păturici, și chiar și body de schimb dacă este necesar, pe lângă accesoriile folosite la fotografiat.

Portret de bebeluș în brațele tatălui, în timpul ședinței foto Newborn

Vă voi ghida către intrarea în studio, și către zona de fotografiat.


Din momentul în care ați ajuns la studio, micuțul/ micuța, va fi în grija mea în marea majoritate a timpului, mai puțin când are nevoie să fie alăptat. sau fotografiat în brațele voastre.


Ce mai....aveți bonă pe perioada ședinței foto, deci e indicat să vă relaxați, și să vă admirați puiul în fiecare ipostază în care va fi fotografiat. Nu mă deranjează fotografiile Behind the scene, dar am rugămintea să postați doar fotografiile oficiale pe care le vom face împreună...Ce mama ei!... poate ne facem și ceva selfie cu telefonul... dacă tot sunteți la studio!


Eu mă voi ocupa, de schimbat hăinuțe și scutece, de legănat și adormit, de hrănit, dacă primește supliment cu lapte praf. Puteți respira ușurați. Bebe e pe mâini foarte bune... și magia este, că va fi foarte liniștit! Nu s-a născut încă bebelușul pe care să nu îl pot adormi măcar câteva minute.


Mamă cu copiii ei, la ședința foto de nou născut

În timpul ședinței foto, vom povesti despre tot felul de experiențe cu copiii, despre alăptat, tot felul de glumițe

, despre tehnici de liniștire a bebelușului, cum să puneți puișorul corect în scaun/ scoică pentru deplasarea cu mașina (dacă nu v-ați informat deja), și multe multe aspecte, menite să vă ajute un pic, să fiți mai relaxați cu privire la micul ghemotoc din brațele voastre.


Și dacă pot, vă pot îndruma către consultanți în alăptare, către experți în baby-wearing... Și mai mult decât atât...

Veți primi încurajarea că sunteți cei mai buni părinți pe care puiul vostru ar putea să îi aibă.


Pe lângă fotografiile minunate pe care le vom captura împreună, scopul meu, este de a vă oferi o experiență de neuitat, în timpul ședinței foto, de care să vă aduceți aminte cu zâmbetul pe buze, mereu.


Dacă aveți întrebări, sau nelămuriri la care nu ați găsit răspuns pe site, îmi puteți scrie oricând la office@gabrielainsuratelu.com.


Pentru programare, vizitați secțiunea Programări.


Vă aștept cu mult drag!


Comments


bottom of page