top of page
 • Există loc de parcare?
  Desigur, se poate parca chiar în fața studioului sau în curte. Studioul este supravegheat cu sistem de securitate, astfel că autovehiculul dvs. este în siguranță.
 • Oferiți sesiuni foto în weekend?
  Nu, nu ofer posibilitatea programării sesiunilor foto în weekend. Weekend-urile sunt rezervate pentru familia mea, excepție făcând evenimentele mici de botez, ce trebuie discutate și programate în avans și implica o taxă suplimentară.
 • Unde este situat studioul?
  Studioul este situat pe strada Zimbrului 16, în localitatea Miroslava, Județul Iași.
 • Noi vrem doar câteva poze, nu vrem o sesiune întreagă. Cât costă? Se poate?
  Pentru a răspunde nevoilor dumneavoastră, am creat diverse pachete care ar trebui să se potrivească diferitelor necesități. Dacă totuși doriți un alt gen de pachet, vă rugăm să ne scrieți direct la office@gabrielainsuratelu.com și vom găsi o soluție personalizată pentru dumneavoastră.
 • Care este programul dumneavoastră de lucru?
  Lucrez de luni până vineri, între orele 9:00 și 18:00. Sesiunile foto se pot programa în aceste intervale, în funcție de disponibilitate. Acest orar poate suferi modificări, dar agenda din pagina de PROGRAMĂRI este mereu sincronizată în timp real.
 • Mie nu îmi place culoarea alb. Putem face și alte culori?
  Nu, în studioul meu nu folosesc recuzită colorată. Alegerea de a lucra exclusiv cu tonuri de alb reflectă angajamentul meu de a oferi o estetică minimalistă și atemporală, care va rămâne elegantă și relevantă în timp.
 • În cât timp primim pozele? De ce durează așa mult? Eu le vreau mai repede. Pot să plătesc o taxă de urgență?
  Termenul de livrare este de 8 săptămâni! Fiecare sesiune trece printr-un proces inițial de selecție iar fiecare imagine este editată cu mare atenție pentru a crea amintiri autentice. Acest termen este necesar și datorită perioadelor foarte aglomerate din an cât și fluxului mare de sesiuni foto. Totuși, termenul comunicat va fi mereu respectat. Dacă o sesiune este finalizată o voi livra cu mare drag înainte de termen, dar nu pot face promisiuni în acest sens. În cazul în care doriți să primiți fotografiile mai rapid, puteți opta pentru o taxă de urgență în valoare de 300 lei, pentru a primi fotografiile într-o săptămână.
 • Unde au loc sesiunile foto în natură?
  Locație stabilită de comun acord în raza a 20 km de municipiul Iași: Vom alege împreună locația pentru sesiunea foto în natură. Vă voi oferi câteva opțiuni unde lumina este perfectă pentru fotografii. Cele mai uzuale locații sunt: - Releu/Bucium - Dobrovăț - Grădina Botanică (se achită taxă foto de 200 lei la intrare). Taxa foto este suportată de către client. - Pentru orice altă locație ce necesită taxă foto, taxa va fi suportată de către client. Deplasare în afara razei de 20 km a municipiului Iași: Dacă preferați o locație care presupune deplasare în afara razei de 20 km din jurul Iașiului, se va achita o taxă suplimentară de deplasare, calculată în funcție de distanța și timpul necesar pentru a ajunge acolo.
 • Se semnează contract?
  Da, semnarea unui contract este obligatorie. Veți primi contractul în avans pentru a-l putea examina. Acesta poate fi semnat digital în contul dvs. de client sau îl vom semna împreună în ziua sesiunii foto, în cazul în care întâmpinați dificultăți în completarea/semnarea digitală.
 • Care sunt prețurile pentru o ședință foto?
  Prețurile pentru ședințele foto sunt disponibile pe site-ul nostru, la categoria Pachete/ Programari. Dacă doriți o ofertă personalizată, vă rugăm să ne scrieți la office@gabrielainsuratelu.com, pe pagina noastră de Facebook sau pe Whatsapp. Vă informăm că, din lipsă acută de timp, nu putem răspunde la apeluri telefonice, SMS-uri.
 • Se aduce recuzită în natură?
  Recuzită minimă: Recuzita adusă în natură va fi minimă și depinde de prognoza meteo și de locația aleasă. Detalii discutate în avans: Aceste detalii vor fi discutate punctual în mesajele de pregătire pe care le veți primi pe e-mail.
 • De ce lucrați exclusiv pe tonuri de alb?
  Sunt specializată în fotografia minimalistă și atemporală, utilizând tonuri de alb pentru a crea imagini curate și elegante. Acest stil pune în valoare delicatețea și inocența nou-născuților/ copiilor și nu numai, eliminând distragerile și lăsând subiectul să fie în centrul atenției și garantează că imaginile vor fi mereu la modă și vor rămâne prețioase de-a lungul anilor.
 • Ce fel de lumini se folosesc în studio?
  În mod obișnuit, folosim lumini speciale de studio, precum blițurile, pentru a realiza fotografiile. Aceste lumini de studio ne permit să controlăm cu precizie iluminarea și să obținem rezultate de înaltă calitate. Cu toate acestea, în cazul în care apare o problemă tehnică și lumina de studio nu poate fi utilizată, vom folosi lumina naturală disponibilă pentru a continua sesiunea foto. Este important să știți că utilizarea luminii naturale poate influența aspectul final al imaginilor și acestea pot să difere într-o anumită măsură față de ceea ce ați văzut în portofoliul nostru, datorită diferențelor în calitatea și caracteristicile luminii naturale.
 • Care sunt politicile de anulare?
  Politica de anulare este de a anunța/reprograma cu cel puțin 72 de ore înainte. În cazul anulărilor de ultim moment, sau în cazul anulărilor/ reprogramărilor repetate ce nu țin de forță majoră, îmi rezerv dreptul de a înceta colaborarea.
 • Ce se întâmplă dacă trebuie să reprogramăm o sesiune foto?
  Înțeleg că pot apărea situații neprevăzute. Vă puteți reprograma direct din contul dumneavoastră de membru dacă vă încadrați în termenul de 72 ore înainte de începerea sesiunii foto. În cazul în care acest termen este mult mai mic, vă rog să mă contactați. Reprogramarea în această situație se va face doar cu plata în avans a serviciilor. Dacă nu v-ați înscris ca membru pe site, vă rog să mă contactați cât mai curând posibil pentru a reprograma sesiunea. Fac tot posibilul să găsesc un nou interval care să vă fie convenabil.
 • Ce preț are o sesiune foto?
  Puteți consulta secțiunea Pachete/Programări pentru a vedea toate ofertele de preț disponibile, adaptate pentru diverse grupe de vârstă ale copiilor. Acolo veți găsi detalii complete despre fiecare pachet, inclusiv numărul de fotografii incluse, durata sesiunii, și eventualele opțiuni suplimentare pe care le puteți adăuga pentru a personaliza experiența fotografică. Indiferent de vârsta copilului dumneavoastră sau de tipul sesiunii dorit, există un pachet potrivit pentru a captura momente prețioase și a crea amintiri de neuitat.
 • Ce include o sesiune foto?
  O sesiune foto include timpul fotografului, utilizarea recuzitei și decorurilor disponibile, editarea profesională a imaginilor și un număr specific de fotografii digitale, conform pachetului ales. La pachetele premium, este inclus și un album fotocarte de 20 imagini, dimensiune 20x20 cm, cât și machetarea albumului.
 • Oferiți consultații pre-sesiune?
  Da, oferim consultații pre-sesiune pentru a ne asigura că totul este pregătit pentru o experiență foto reușită. Aceste consultații pot fi realizate prin telefon, e-mail sau chiar personal, în funcție de preferințele și nevoile fiecărui client. În cadrul acestor consultații, discutăm detalii precum locația, îmbrăcămintea, recuzita și orice alte întrebări sau preocupări pe care le aveți înainte de sesiunea foto. Este important să fim sincronizați și să avem o înțelegere clară a așteptărilor dumneavoastră pentru a putea crea amintiri frumoase și autentice. În linii mari, aceste detalii le veți primi și în e-mailul personalizat cu recomandări.
 • Cât timp durează o sesiune foto?
  Durata unei sesiuni foto variază în funcție de tipul acesteia, dar în general, o sesiune foto poate dura între 30 minute și 3 ore.
 • Ce se întâmplă dacă întârzii la sesiunea foto?
  Durata sesiunii pe care ați rezervat-o este fixă și este esențială pentru programarea ulterioară a altor clienți. Prin urmare, vă rugăm să aveți în vedere că prelungirea sesiunii la fața locului se va face numai în măsura disponibilității de timp a fotografului și va implica costuri suplimentare pentru o nouă sesiune. Este deosebit de important să fiți punctuali pentru a ne asigura că putem respecta programul stabilit. În cazul în care nu se dorește prelungirea sesiunii foto, ne vom folosi doar de timpul rămas, fotograful nefiind tras la răspundere pentru fotografiile ce nu au putut fi capturate datorită întârzierii clienților!
 • Cum pot programa o sesiune foto?
  Sesiunile foto se pot programa direct online, la categoria PACHETE/ PROGRAMĂRI! Agenda este sincronizată în timp real!
 • Ce se întâmplă dacă nu achităm sesiunea foto, sau imaginile extra comandate?
  Dacă plățile convenite în contract nu sunt efectuate de către client, există următoarele consecințe: - Taxă de întârziere: Fotograful poate aplica o taxă de întârziere în conformitate cu termenii și condițiile stabilite în contract. Această taxă este de obicei de 10 lei pe zi de întârziere, conform celor menționate. - Drept de proprietate asupra imaginilor și produselor foto: Toate imaginile, printurile și alte produse foto realizate în timpul sesiunii foto vor rămâne în proprietatea Fotografului până când plățile datorate de către client sunt primite integral. - Livrarea produselor: Produsele foto nu vor fi livrate clientului până când plata integrală nu este efectuată conform contractului. Astfel, clientul trebuie să efectueze plata înainte de a primi accesul la imaginile sau produsele foto comandate. Este important ca ambele părți să respecte termenii contractuali pentru a evita orice neînțelegeri sau probleme ulterioare.
 • Se percepe un avans pentru programările de sesiuni foto?
  Nu, avansul nu este necesar pentru programările de sesiuni foto, excepție făcând sesiunile de Crăciun, pentru care pot percepe o taxă de rezervare pentru a confirma locul rezervat, fiind o perioadă extrem de aglomerată din an. Plata integrală se poate face înainte, când vă programați, direct online cu card bancar, sau la momentul sesiunii foto, conform preferințelor dumneavoastră.
 • Puteți emite factură?
  Desigur, suntem o societate înregistrată și oferim facturi pentru toate produsele și serviciile achiziționate. Pentru a vă emite factura, vă rugăm să furnizați toate informațiile necesare, inclusiv detaliile de contact și numărul de identificare fiscală (dacă este aplicabil).
 • Cum se efectuează plata pentru serviciile fotografice?
  Pentru a efectua plata pentru serviciile fotografice, puteți alege una dintre următoarele modalități de plată: - Plată online cu card bancar - Transfer bancar - Plată prin intermediul Revolut - Plată în numerar Pentru mai multe detalii și instrucțiuni specifice, vă rugăm să contactați echipa noastră.
 • Se percepe un avans pentru evenimente?
  Pentru a vă rezerva data evenimentului foto, este necesară plata unei taxe de rezervare. Taxa de rezervare asigură disponibilitatea fotografului și a echipamentului necesar pentru acoperirea evenimentului dumneavoastră. Această taxă va fi deductibilă din costul total al serviciilor fotografice. Taxa de rezervare vă asigură că la data și ora stabilite nu voi accepta alte programări, rezervând acel interval exclusiv pentru dumneavoastră. În cazul neprezentării sau anulării evenimentului, nu voi putea prelua alte programări sau evenimente, motiv pentru care taxa de rezervare nu este rambursabilă. Pentru mai multe detalii și informații despre sumele taxei de rezervare și termenii de plată, vă rugăm să ne contactați și vom fi bucuroși să vă ajutăm.
 • Colaborare și responsabilitate
  - Colaborarea CLIENTULUI: CLIENTUL este de acord să comunice și să colaboreze binedispus atât înainte, cât și în timpul sesiunii foto. - Nicio garanție pentru imagini specifice: Fotograful nu poate garanta producerea anumitor imagini și nu poate fi tras la răspundere în situația în care participanții la sesiunea foto nu cooperează sau nu participă în timpul acesteia. - Oprirea sesiunii foto la cererea CLIENTULUI: În cazul în care CLIENTUL solicită oprirea sesiunii foto din motive ce includ, dar nu se limitează la condițiile meteo, ținute, întârzieri sau alte situații, Fotograful nu va fi răspunzător pentru imaginile ce nu sunt realizate în acea perioadă.
 • Supravegherea Copiilor și Interacțiunea cu Decorul
  Copiii vor fi supravegheați în permanență de către un adult prezent. Vă rugăm să nu lăsați copiii să tragă de decor, să mute obiecte sau să se urce pe elemente care nu sunt destinate cățărării, fără supraveghere.
 • Utilizarea echipamentelor foto! Le putem testa/ folosi și noi?
  Echipamentele foto vor fi manevrate DOAR de către fotograf sau personalul studio-ului. Nu este permisă utilizarea lor în lipsa fotografului sau a personalului. Vă mulțumim pentru înțelegere și respectarea regulilor de siguranță. Orice daune sau pierderi trebuie înlocuite sau plătite, conform politicilor noastre.
 • Utilizarea Spațiului și Echipamentelor
  Sesiunea foto are loc într-un studio echipat cu echipamente tehnice de iluminare și decor. Este esențial să respectați îndrumările pentru utilizarea spațiului.
 • Există spațiu sanitar la studio?
  Desigur, studioul este dotat cu un spațiu sanitar pentru confortul dumneavoastră și al celor mici.
 • Dacă unul din membrii familiei este bolnăvior, poate veni la sesiunea foto?
  Pentru a asigura sănătatea și siguranța clienților și a mea (fotograful), este important să reprogramăm obligatoriu sesiunea foto în cazul în care oricare dintre membrii familiei prezintă simptome ale unei boli potențial contagioase, cum ar fi răceala, gripa, enterocolita sau tusea. Acest lucru se va face în funcție de disponibilitatea în agendă sau persoana bolnavă nu va putea participa la sesiunea foto. Deoarece lucrez îndeaproape cu nou-născuți, care au un sistem imunitar delicat, este esențial să mențin un mediu igienizat în studio înainte de fiecare sesiune și să depun toate eforturile pentru a rămâne sănătoasă pentru clienții mei. Vă rog să nu intrați în studio dacă sunteți bolnavi, deoarece acest lucru ar putea să mă expună pe mine și clienții mei la riscul de a contracta viruși, ceea ce ar duce la reprogramarea multor sesiuni de nou-născuți. În cazul în care ați ajuns la studio și unul dintre membrii familiei este bolnav, sesiunea va fi anulată pentru a nu pune în pericol sănătatea bebelușilor care ajung în studio. Vă mulțumesc pentru înțelegere!
 • Respect față de participanți și echipa foto!
  Lipsa de respect și violența de orice natură împotriva fotografului, a echipei sale sau a altor participanți la sesiunea foto (mămici, tătici, bunici, copilași etc.) nu vor fi tolerate sub nici o circumstanță. Persoana în cauză va fi invitată să ia o pauză și să meargă la o cafea :) sau sesiunea foto se va încheia imediat, fără posibilitatea de colaborare ulterioară. La sesiunea foto pot participa doar acele persoane care vin cu voie bună pentru a crea amintiri împreună!
 • Se folosesc pantofi la sesiunea foto?
  În ceea ce privește încălțămintea utilizată în timpul sesiunii foto, aceasta trebuie să fie curată pe tălpi (absolut impecabilă). Accesul în studio nu este permis cu încălțăminte de stradă, care va trebui lăsată la intrarea în studio. De obicei, eu fotografiez clienții pe tălpile goale pentru a menține estetica imaginii, iar la sesiunile de nou-născuți, cadrele sunt realizate de la talie în sus.
 • Reguli de Siguranță pentru Copii și Accesoriile Studioului
  Decorurile pot fi atrăgătoare pentru cei mici, dar este important să nu fie considerate un loc de joacă. Unele elemente sunt fragile și nu pot fi înlocuite ușor. Vom permite utilizarea anumitor jucării, dar vă rugăm să ne întrebați înainte pentru a preveni accidentele sau deteriorarea echipamentelor.
 • Ce se întâmplă dacă imaginile realizate de fotograf nu corespund așteptărilor dvs. sau nu sunt în conformitate cu stilul pe care vi l-ați imaginat?
  Înțelegem că este important ca imaginile să fie în concordanță cu așteptările dvs. Înainte de programare, recomandăm tuturor clienților să verifice portofoliul fotografului pentru a se asigura că stilul și abilitățile acestuia se potrivesc cu ceea ce își doresc. Gabriela își dedică creativitatea și expertiza pentru fiecare sesiune foto, iar rezultatele pot varia în funcție de factori precum iluminarea, locația și conceptul artistic. Fiecare imagine este unică și reflectă viziunea personală asupra sesiunii foto. Înțelegem că preferințele pot diferi, însă nu putem garanta că imaginile vor corespunde în totalitate așteptărilor dvs. sau că vor fi similare cu alte lucrări anterioare. Este important să ne încredem în creativitatea noastră și să ne bucurăm de procesul artistic, iar rezultatele finale să fie o colaborare între Gabriela și dumneavoastră.
 • Eu vreau toate fotografiile, nu contează că sunt needitate!
  Înțeleg dorința de a avea toate fotografiile, însă este important să înțelegem că procesul de selecție și editare este o parte crucială a serviciului oferit. Există mai multe motive pentru care nu pot furniza toate fotografiile, inclusiv fotografiile needitate/raw: Calitatea fotografiei: Unele imagini pot fi subexpuse, suprasaturate, sau pot avea alte probleme tehnice care le fac nepotrivite pentru livrare. Selectarea și editarea profesionistă: Selectez și editez fotografii pentru a asigura o calitate ridicată și un aspect uniform, potrivit cu stilul meu fotografic. Fotografii needitate/raw: Nu oferim fotografii în formatul needitat/RAW, deoarece acestea necesită o prelucrare ulterioară complexă și nu sunt reprezentative pentru produsul final al unei ședințe foto profesionale.
 • Cum se livrează fotografiile?
  Fotografiile digitale la rezoluție maximă, vor fi livrate într-o galerie online special creată pentru dumneavoastră și va fi disponibilă pentru acces timp de o anumită perioadă, în funcție de pachetul ales.
 • Eu îmi doresc mai multe fotografii! Se poate?
  Dacă doriți un număr suplimentar de fotografii în afara celor incluse în pachet, aveți opțiunea să le achiziționați la prețul de 30 lei/imagine. Totuși, mulți clienți consideră că numărul de fotografii incluse în pachet este suficient.
 • Arhivarea imaginilor
  După ce Fotograful a predat fotografiile JPEG finale către client, acesta va șterge toate imaginile RAW. Începând de la acest moment, responsabilitatea pentru arhivarea și protejarea imaginilor îi revine clientului. Fotograful nu asigură arhivarea permanentă a imaginilor. Galeria creată pentru client va avea un termen de expirare, după care Fotograful nu va mai putea fi ținut răspunzător pentru păstrarea corectă a imaginilor de către client.
 • Selecția și editarea
  - După sesiunea foto, voi face o selecție inițială a cadrelor, eliminând duplicatele, erorile tehnice și expresiile neflatante. - Fotografiile rămase vor fi încărcate într-o galerie online cu parolă special creată pentru dumneavoastră. - Veți avea acces pentru a vizualiza negativul și pentru a alege cadrele preferate. - După ce veți face selecția, voi trece la editarea finală a cadrelor alese.
 • Ce se întâmplă dacă cineva dorește să utilizeze fotografiile mele?
  Dacă cineva dorește să utilizeze fotografiile create în cadrul sesiunii foto, este important să se obțină acordul fotografului înainte de a le utiliza. Orice utilizare a fotografiilor în afara uzului personal necesită o înțelegere scrisă între client și fotograf.
 • Cum sunt folosite imaginile de către fotograf?
  Fotografiile create în timpul sesiunii sunt folosite doar cu acordul dumneavoastră. Acest lucru se va specifica și în contractul de prestări servicii. Această clauză nu se va încălca de către fotograf. Fotografiile pot fi incluse în portofoliul online, pe site-ul personal sau pe rețelele de socializare pentru a ilustra stilul și calitatea serviciilor oferite. Dacă nu sunteți confortabil cu utilizarea imaginilor în acest mod, vă rog să mă informați și voi respecta dorințele dumneavoastră. Drepturile de autor asupra fotografiilor rămân ale fotografului, conform legislației în vigoare, iar utilizarea lor de către terțe părți fără acordul meu nu este permisă.
 • Pot folosi fotografiile pentru scopuri comerciale?
  Fotografiile sunt destinate exclusiv utilizării personale și nu pot fi utilizate în scopuri comerciale fără acordul explicit al fotografului. Orice utilizare comercială a fotografiilor necesită o înțelegere scrisă între client și fotograf.
 • Cum funcționează drepturile de autor pentru fotografiile mele?
  Fotografiile create în cadrul sesiunii foto sunt protejate de drepturile de autor ale fotografului care le-a creat. Acest lucru înseamnă că fotografiile sunt destinate utilizării personale și nu pot fi comercializate, modificate sau distribuite fără permisiunea fotografului.
 • Pot distribui sau vinde fotografiile altor persoane?
  Drepturile de autor ale fotografiilor rămân întotdeauna ale fotografului. Prin urmare, fotografiile nu pot fi distribuite sau vândute altor persoane fără permisiunea prealabilă a fotografului. Acest lucru se aplică și în cazul membrilor familiei sau prietenilor care doresc să utilizeze imaginile pentru diverse scopuri.
 • Ce recuzită este disponibilă pentru ședințele foto de maternitate?
  În studio, am la dispoziție diverse accesorii și ținute pentru mame dar pentru autenticitatea amintirilor este de preferat să veniți cu ținute proprii. Vă voi oferi asistență în alegerea ținutelor potrivite care să vă reprezinte. Pentru ședințele în natură, recuzita va fi minimă și va fi discutată în prealabil în mesajele de pregătire.
 • Unde va avea loc ședința foto de maternitate?
  Ședințele foto de maternitate pot avea loc atât în studio, cât și în natură. Locația o vom stabili de comun acord, iar pentru ședințele în natură vă voi oferi câteva opțiuni cu lumină perfectă.
 • Ce să port pentru ședința foto de maternitate?
  Optați pentru ținute care vă pun în valoare burtica. Rochiile fluide, topurile mulate și ținutele în culori neutre sau pastel sunt ideale. Evitați hainele cu imprimeuri sau logo-uri mari.
 • Pot participa și alte persoane la ședința foto?
  Desigur, puteți include soțul/ partenerul și frații mai mari în ședința foto. Este o modalitate minunată de a surprinde momente prețioase împreună.
 • Sunt însărcinată și îmi doresc o sesiune foto. Când se realizează aceste sesiuni?
  Perioada recomandată este între 28-34 săptămâni maxim. Mai multe detalii găsiți la secțiunea de întrebări frecvente.
 • Se percepe un avans pentru ședințele foto de maternitate?
  Nu, avansul nu este necesar pentru ședințele foto de maternitate. Plata se poate face integral pe site cu card bancar în momentul programării, sau la finalul sesiunii prin transfer bancar, revolut, sau cash.
 • Cât durează ședința foto de maternitate?
  O ședință foto de maternitate durează aproximativ 60-90 minute. Pentru ședințele în natură, este important să fim punctuali pentru a profita de lumina naturală, în special dacă ședința are loc cu 1.5 ore înainte de apus.
 • Când este cel mai potrivit moment pentru o ședință foto de maternitate?
  Este recomandat ca ședințele foto de maternitate să fie programate între săptămânile 28 și 36 de sarcină. În această perioadă, burtica este bine conturată, iar mama se simte încă confortabil.
 • Ce trebuie să aduc pentru sesiunea de nou născut?
  Pentru a asigura o experiență plăcută și relaxată, vă rugăm să aduceți scutece de schimb, șervețele umede, cremă, un biberon cu lapte (dacă bebelușul nu este alăptat sau dacă primește completare cu lapte praf, asigurați 2-3 mese suplimentare). Este esențial ca bebelușul să fie bine hrănit și hidratat pentru a putea dormi adânc și confortabil în timpul sesiunii foto. Dacă bebelușul este alăptat dar întâmpină dificultăți în prinderea sânului, vă rugăm să aduceți lapte matern stors în biberon, cel puțin 2 biberoane. Laptele matern nu are aceeași consistență ca laptele praf, astfel că bebelușului îi poate fi foame mai repede. Asigurați-vă că bebelușul este bine hrănit, pentru că acest lucru este crucial pentru sesiunea foto. Nu vă faceți griji, bebelușul nu se va obișnui cu biberonul din cauza hrănirii în timpul sesiunii foto.
 • Cum trebuie pregătit bebelușul pentru sesiunea foto?
  Un articol foarte grăitor, puteți citi în blog: 5 sfaturi de pregătire a nou născutului pentru ședința foto
 • Cum decurge o sesiune foto de nou născut?
  Pentru informații detaliate despre modul în care decurge o sesiune foto de nou născut, vă invit să citiți acest articol pe blog: Cum decurge o sesiune foto de nou născut? La ce să mă aștept?
 • Pot veni cu bunicii, nașii, sau alte persoane la sesiunea foto?
  Bebelușii sunt extrem de sensibili la orice agitație și stimuli auditivi, motiv pentru care, în scopul menținerii unei atmosfere liniștite și calme în studio, persoanele altele decât părinții și frații/surorile nu sunt permise să asiste la sesiune. Aceasta ajută la fotografierea micuților într-un timp mai scurt și în condiții ideale. În cazul în care prezența altor persoane este absolut necesară, vă rugăm să discutăm în prealabil, însă este posibil să fie necesară ajustarea costurilor și a programului sesiunii foto.
 • Eu vreau mai mult ținute și am mai multe exemple de poziții pentru sesiunea bebelușului!
  Indiferent de modul în care vă imaginați rezultatele finale și imaginile găsite drept inspirație, este esențial să veniți la ședința foto fără așteptări rigide, indiferent de vârsta copilului. Siguranța și confortul bebelușului sunt prioritare și voi respecta întotdeauna aceste limite. Mă voi adapta la fiecare bebeluș, deoarece fiecare este unic, dar nu voi forța nicio poziție sau insista cu prea multe ținute și setupuri dacă acestea nu sunt confortabile pentru micuțul vostru.
 • Bebelușul trebuie să doarmă sau să fie treaz la sesiunea foto?
  Scopul sesiunii foto cu un nou-născut este să obținem fotografii frumoase în care bebelușul să doarmă liniștit, așa cum le vedeți în portofoliul meu. Pentru a asigura un somn bun al bebelușului în timpul ședinței foto, vă rog să luați în considerare următoarele: Cu o zi înainte de sesiune, vă rugăm să hrăniți bebelușul la cerere, astfel încât să aibă burtica plină și să doarmă adânc în timpul sesiunii. La pregătirea pentru sesiune, vă recomand să îmbrăcați bebelușul doar în pampers și un body întreg cu capse sau fermoar alb. În cazul bebelușilor mai sensibili, acest lucru va permite să fie fotografiat într-un timp mai scurt. Dacă aveți o ținută specială cu care doriți să aveți amintiri, puteți aduce bebelușul deja îmbrăcat în ea. Dacă este posibil (știu că poate fi dificil cu cei mici), încercați să țineți bebelușul treaz timp de aproximativ o oră înainte de sesiune. Dacă doarme bine înainte, avem șanse mari să obținem fotografii frumoase cu ochișorii lui deschiși și curioși. De obicei, când bebelușii sunt treji, sunt agitați și nu pot fi poziționați în modul obișnuit, așa cum vedeți în portofoliu. Înțeleg că fotografiile cu bebelușii treji sunt minunate și, dacă este posibil, voi realiza și câteva astfel de cadre, respectând totuși confortul și siguranța bebelușului.
 • Ce tipuri de accesorii folosiți în fotografii?
  Folosesc accesorii simple și elegante, alese cu grijă pentru a completa estetica minimalistă. Acestea sunt pregătite de mine și sunt în tonuri de alb, pentru a asigura coerența stilistică a imaginii.
 • Pot aduce propriile obiecte pentru sesiunea foto?
  Da, dacă aveți un obiect special cu semnificație personală, cum ar fi un ursuleț sau o păturică, sunteți bineveniți să îl aduceți. Asigurați-vă doar că se potrivește cu stilul minimalist și pe tonuri de alb al fotografiilor mele.
 • Când trebuie să ne programăm?
  Recomand ca programările să se facă din timpul sarcinii. Dacă bebelușul urmează să se nască într-o perioadă aglomerată din an (Crăciun, Paște), vă recomand să faceți programarea cu minim 3 luni înainte. Dar nu știu exact când voi naște. Mai bine aștept să nasc? Desigur, puteți aștepta până după naștere pentru a programa o sesiune foto, dar nu pot garanta că voi avea locuri disponibile atunci. Este posibil ca, până când veți găsi un interval liber în agendă, bebelușul să fie deja mai mare. Atunci ce facem? În general, puteți calcula 10-14 zile de la data estimată a nașterii pentru a programa sesiunea foto. Dacă bebelușul se naște mai devreme, vom încerca să găsim un loc mai repede; dacă se naște mai târziu, vom ajusta programarea în consecință. Este important să rezervați din timp, deoarece rar am locuri disponibile de pe o zi pe alta. Dacă aveți locul rezervat, pot face schimbări cu alți bebeluși care vor să mai rămână puțin în burtica mamei. Puteți citi și acest articol pe blog, pentru mai multe informații: Când ne programăm pentru sesiune de nou născut?
 • Există o perioadă optimă pentru a fotografia nou-născutul?
  La modul ideal, nou născuții se fotografiază în primele 14 zile de la naștere, pentru a surprinde acele momente unice și delicate.. De ce? Pentru că sunt mai somnoroși, flexibili, pentru că nu s-au instalat colicii, și sunt mai liniștiți. În plus, vă puteți aduce aminte de ei, exact așa cum erau când au venit pe lume, cu trăsăturile aproape la fel ca atunci când i-ați văzut pentru prima dată.
 • Ținutele bebelușului nou născut.
  Fotografiez nou-născuții cu sau fără pampers, adăugând un accesoriu sau o ținută, dacă bebelușul permite. Studioul va fi încălzit corespunzător, așa că nu trebuie să vă faceți griji în privința confortului. Accesoriile sunt pregătite de mine, dar dacă aveți un obiect special pe care doriți să-l includeți în imagini (un ursuleț, o păturică etc.), îl puteți aduce. Este important să alegeți un obiect care are o semnificație specială. Vom lucra pe tonuri exclusiv de alb.
 • Ținutele părinților
  Vă recomand să evitați hainele cu desene, logo-uri sau inscripții. Este ideal să aduceți ținute neutre în alb, crem sau culori pastel (sau cămăși) care sunt simple și fără elemente care distrag atenția. Hainele cu desene sau logo-uri nu arată bine în fotografii și se demodează rapid, afectând aspectul general al imaginilor. De asemenea, evitați hainele lucioase sau cu printuri mari. Majoritatea fotografiilor cu părinții vor fi realizate pe un fundal alb.
 • Bebelușul meu are mai mult de 14 zile! Mai putem face sesiunea foto?
  Pot să fotografiez bebelușii și după ce au crescut puțin, dar ar fi ideal să nu depășească 6-8 săptămâni. De ce? Pentru că la această vârstă, bebelușii nu mai sunt considerați nou-născuți. Deși sunt încă mici, devin mai alerți, dorm mai puțin, sunt mai sensibili, pot avea colici, devin mai dolofani și, astfel, mai puțin flexibili. Aceste schimbări fac dificilă realizarea multor poziții tipice nou-născuților. Cu toate acestea, amintirile create vor fi la fel de prețioase.
 • Pot veni cu bunicii, nașii, sau alte persoane la sesiunea foto?
  Bebelușii sunt extrem de sensibili la orice agitație și stimuli auditivi, motiv pentru care, în scopul menținerii unei atmosfere liniștite și calme în studio, astfel că, prezența altor persoane decât părinții și frații/surorile vor fi discutate în prealabil. Este posibil să fie necesară ajustarea costurilor și a programului sesiunii foto.
 • Ținutele părinților
  Vă recomand să evitați hainele cu desene, logo-uri sau inscripții. Este ideal să aduceți ținute neutre în alb, crem sau culori pastel (sau cămăși) care sunt simple și fără elemente care distrag atenția. Hainele cu desene sau logo-uri nu arată bine în fotografii și se demodează rapid, afectând aspectul general al imaginilor. De asemenea, evitați hainele lucioase sau cu printuri mari. Majoritatea fotografiilor cu părinții vor fi realizate pe un fundal alb.
 • Ținutele bebelușului/ copilului
  Pentru bebelușii cu vârste cuprinse între 6-12 luni, pot asigura ținute din recuzita studioului, mai ales pentru perioada estivală. Totuși, pentru a păstra autenticitatea amintirilor, vă recomand să aduceți 2-3 ținute proprii. Aceasta va adăuga o notă personală și unică fotografiilor.
 • Pregătiri pentru o sesiune foto reușită
  Evitați vaccinările: Vă recomand să nu programați vaccinările bebelușului cu câteva zile înainte de sesiunea foto pentru a preveni eventuale disconforturi. Odihna: Asigurați-vă că bebelușul se odihnește suficient înainte de sesiune. Dacă este posibil, ajustați puțin programul de somn astfel încât să se trezească cu aproximativ 30 de minute înainte de sesiunea foto. Protecție împotriva insectelor: Dacă sesiunea foto se desfășoară în natură, este important să aplicați protecție împotriva pișcăturilor de insecte pentru a evita disconfortul.
 • Cât durează o sesiune foto?
  Sesiuni în studio Sesiunea foto în studio va dura aproximativ 45 - 60 minute. Vă rugăm să respectați ora programată pentru a ne asigura că avem suficient timp pentru a captura cele mai bune imagini. Sesiuni în natură Sesiunile în natură durează aproximativ 45-60 minute. Recomand ca sesiunile în natură să aibă loc ori în prima parte a zilei, ori după amiaza, cât mai aproape de apus, pentru a avea lumina cât mai ok.
 • Oferiți vouchere cadou pentru sesiuni foto?
  Desigur! Ce cadou poate fi mai frumos, decât capturarea amintirilor, prețuite generații întregi? Pe pagina de eGift Card alegeți suma corespunzătoare pachetului foto dorit și trimiteți un mesaj celor dragi pentru a personaliza acest cadou!
 • Care este termenul de livrare pentru Albume / Tablouri?
  Termenul de livrare pentru albume și tablouri este de obicei de două săptămâni de la primirea aprobării finale a machetei din partea clienților. Este important ca clienții să examineze cu atenție macheta și să ofere un "ok" înainte de producție pentru a evita întârzierile sau modificările ulterioare care ar putea afecta termenul de livrare.
bottom of page