top of page

Albumen print

Inventat in 1850 de Louis Désiré Blanquart-Evrard, printul albumen a fost prima exploatare comerciala a fotografiei prin producerea de printuri pe hartie dupa un negativ. Se folosea albumina din ou, pentru a imbina chimicalele fotografice pe hartie si a devenit prima forma dominanta de fotografie pozitiva dupa 1855 pana la inceputul secolului 20, cu un apogeu prin 1860-1890.

“Carte de visite” a fost cea mai populara forma a printurilor albumen. Pentru mai multe detalii tehnice puteti citi/ traduce pagina de Wikipedia ce contine mai multe informatii, sau puteti studia in “The History of Photography” de Beaumont Newhall.

Dar de ce am adus vorba despre acest mod de printuri? Ei bine, foarte recent am intrat in posesia unei astfel “Carte de visite”, semnata Emil Bernard, distins fotograf din Banat de la Vorstadt Fabrik, in special Timisoara (Temesvar), la sfarsitul secolului 19. Sunt foarte multumita ca am intrat in posesia ei si nu va ajunge sa fie distrusa.

Despre Emil Bernard nu am gasit foarte multe informatii, dar daca sunteti persoane care stiti mai multe, va rog impartasiti si cu noi :).

bottom of page