top of page

Atelierul de Alb / Family Portrait Academy 2020

După cum unii dintre voi știți, anul acesta am avut din nou plăcerea să fac parte din echipa lectorilor din cadrul Family Portrait Academy ediția a III-a deja, ce a avut loc la Cluj pe 18 -19 August.

În această perioadă nu am fost foarte activă pe Social Media, dar nu din lipsă de lucruri de făcut ci pentru că am avut prea mult de lucru, ca să mai am timp de postat ceva.

A fost minunat să pot împărtăși cu cei prezenți la Atelierul de Alb din cadrul FPA 2020, modul meu de lucru, setup-urile pe care le folosesc, ce pot obține cu fiecare în parte, și evident modul meu de editare pentru alb în Lightroom și Photoshop.

Datorită noilor restricții, am optat să folosim modelele din dotare, adică chiar colegii noștri fotografi deja prezenți în cadrul Atelierului și Conferinței, iar cireașa de pe tort și pe care nu am putut să mă abțin să nu îl fotografiez, micuțul Albert, venit cu mami și tati (Familia Oprea) să învețe și el să facă fotografii faine pe alb.

Toți copilașii ce au fost pe acolo cu părinții au fost superbi, dar numai gogoașa aceasta am apucat eu să o fotografiez. I-am trimis în H&M să îi ia body alb, dar celulita aia de pe piept trebuia musai arătată și fotografiată, pentru că...mamă...am luat-o eu razna când în pauza de prânz a început să râdă și să gângurească la mine, dar e super delicios băiețelul acesta!

Aici vă las 3 din setup-urile pe care le-am studiat la Atelier, și anume Backlight cu 3 blițuri (Mulțumiri F64 pentru Godox AD 600 pro oferit la joacă și testare în cadrul Atelierului de Alb și pentru sponsorizarea evenimentului), High Key cu o singură lumină și reflector, și lumina naturală (nefiltrată de nimic, printr-un geam cu flitru UV și fumuriu cu tentă verde, cu verdele copacilor reflectând direct în pielea lui Albert, și multe alte provocări pentru WB).

Dar cu toate aceste provocări, de spațiu nou, de cărat toate echipamentele de la Iași după mine 400km, inclusiv fundalul de carton, de pereți maro, de provocări tehnice, eu sper că cei prezenți la Atelierul de Alb au învățat multe lucruri, pe care abia aștept să le pună în practică.

Sunt multe de povestit, dar vedeți mai jos câteva fotografii surprinse de colegii fotografi din timpul atelierului.

bottom of page