Review Canon RF 50mm F1.2 L USM

Fără să desconsider celelalte nișe ale fotografiei, cred că fotografia de bebeluși și familie aduce cele mai multe provocări, pentru mine, ca fotograf. Desigur, am încercat, și eu, ca toată lumea de altfel, să fotografiez evenimente, dar satisfacția nu era pe măsura efortului, așa că după câteva evenimente, am renunțat complet, axându-mă exclusiv în ultimii 3 ani doar pe fotografia de familie și bebeluși.


Cred că atunci am realizat că nu orice nișă a fotografiei este pentru fiecare, și nu este necesar ca un fotograf să știe să fotografieze orice. Fiecare nișă are cerințele ei, atât tehnice cât și artistice.

M-am apucat de fotografie în urmă cu mulți ani, de prin 2004-2005. Sincer nici eu nu mai rețin prea bine. În timpul acesta am trecut și prin fotografia de microstock care are multe cerințe tehnice (imaginile trebuie să fie impecabile), fotografia documentară, fotografia de călătorie, macro, de produs, iar de cea de portret fugeam ca de … dracu. Mi se părea atât de fascinantă, dar grea în același timp. Eram de-a dreptul îngrozită.


Dar asta nu m-a oprit. Așa că, dacă e să mă întrebați când am fotografiat primul copilaș, aș spune în 2004 când s-a născut prima mea nepoțică. Primul nou născut, l-am fotografiat în 2009, dar nici nu mi-a trecut prin cap că încet mă îndrept spre această nișă. Clar admiram pe singura pe care o știam, Anne Geddes. La noi nici nu se auzea de așa ceva, dar am început să prind încredere încet.


Am intrat oficial pe această nișă după nașterea bă