top of page

Sesiuni de Fineart cu Copii în Natură: O Experiență de Neuitat

Portret Fineart de fetiță, în natură, toamna.

Ca fotograf specializat în sesiuni cu copii, îmi doresc să împărtășesc cum decurg sesiunile de PORTRET FINEART în natură și ce pregătiri sunt necesare pentru a obține imagini memorabile.


1.PLANIFICAREA SESIUNII FOTO


Totul începe cu o discuție detaliată cu părinții. În această etapă, îmi place să aflu cât mai multe despre personalitatea copilului și preferințele familiei. Aceste informații sunt esențiale pentru a crea un concept personalizat și a alege locația perfectă în natură. Prefer să explorez locuri pitorești precum parcuri, păduri sau câmpuri cu flori, care oferă un cadru natural și relaxat.


2. ALEGEREA TIMPULUI POTRIVIT


Ora din zi este crucială pentru a obține lumina perfectă. De obicei, recomand părinților să alegem fie dimineața devreme, fie după-amiaza târziu, pentru a beneficia de lumina caldă și difuză a soarelui. Acest lucru conferă fotografiilor un aspect magic și etereal, esențial pentru stilul fineart.


3. PREGĂTIREA RECUZITEI ȘI A ȚINUTELOR


Recuzita și ținutele joacă un rol important în crearea atmosferei dorite. Împreună cu părinții, alegem haine care să se potrivească tematicii sesiunii și care să completeze peisajul natural. Prefer haine simple, în culori pastelate sau neutre, care să nu distragă atenția de la expresiile și emoțiile copilului. De asemenea, se pot aduce accesorii precum coșuri cu flori, pălării sau jucării vintage, care adaugă un plus de farmec și originalitate fotografiilor.


Portret fineart, cu fetiță mică realizat în natură!

4. ÎNCURAJAREA NATURALEȚII ȘI A SPONTANEITĂȚII


Unul dintre cele mai frumoase aspecte ale fotografiei fineart cu copii este capacitatea lor de a fi autentici și spontani. Îi încurajez pe cei mici să se joace, să exploreze și să se bucure de natură, fără să fie constrânși de poziții rigide sau artificiale. Rolul meu este să capturez acele momente pure și sincere, pline de bucurie și curiozitate.


5. RĂBDAREA ȘI FLEXIBILITATEA


Fiecare copil este unic, iar sesiunea de fotografii trebuie să se adapteze ritmului și dispoziției fiecărui mic model. Este esențial avem răbdare și să creăm o atmosferă relaxată și prietenoasă. Uneori, poate fi necesar să facem pauze pentru joacă sau pentru o gustare, iar alteori, cele mai bune cadre apar în momentele de relaxare completă.


Portret fineart lângă iederă, cu fetiță, realizată în natură.

6. POST-PROCESAREA FOTOGRAFIILOR


După sesiunea foto, urmează etapa de post-procesare, unde ajustez luminile și culorile pentru a sublinia atmosfera de poveste a fiecărei imagini. Fiecare fotografie trece printr-un proces atent de editare, pentru a se încadra perfect în stilul fineart.


CONCLUZIE


Sesiunile de fineart cu copii în natură sunt o experiență minunată și plină de emoție. Fiecare detaliu, de la planificare până la post-procesare, este esențial pentru a crea imagini care să rămână în amintirea familiei pentru totdeauna. Ca fotograf, mă simt onorată să pot surprinde aceste momente unice și să contribui la crearea unor amintiri prețioase.


CUM VĂ PUTEȚI PROGRAMA?


Dacă doriți să creați amintiri de neuitat și să vă bucurați de o sesiune foto fineart în natură, vă puteți programa direct online. Apăsați butonul de mai jos pentru toate informațiile despre pachet, ce include și pentru a vă programa.


Fiecare sesiune este personalizată pentru a reflecta frumusețea și personalitatea copilului dumneavoastră într-un cadru natural și relaxat.Abia aștept să colaborăm și să creăm împreună imagini de poveste!


Comments


bottom of page