top of page

RECOMANDĂRI DE PREGĂTIRE PENTRU SESIUNE FOTO BEBELUȘ 6+ LUNI ÎN NATURĂ

Pregătirea pentru sesiunea foto cu un bebeluș între 6 și 12 luni necesită câțiva pași simpli de luat în considerare pentru ca sesiunea să fie o experiență plăcută iar amintirile create să fie cele pe care vi le doriți cu bebelușul vostru. Mai jos aveți toate informațiile necesare de știut atunci când vă pregătiți pentru sesiunea foto în natură a bebelușului.

Pentru sesiunea în natură este recomandat ca bebelușul să poată sta în funduleț.

 

Ținutele bebelușului

 

Ținutele bebelușilor 6-12 luni pot fi asigurate din recuzita studioului pentru perioada estivală, dar vă recomand pentru autenticitatea amintirilor, să aduceți dumneavoastră 2-3 ținute proprii. 

bebeluș la ședinta foto în natură în Iași

Accesoriile sunt pregătite de mine. Dacă aveți un obiect special pe care îl doriți inclus în imagini îl puteți aduce cu voi (un ursuleț, o păturică, etc.). E important să alegeți doar acel obiect care este de o semnificație specială :). Culorile le vom stabili împreună în funcție de perioada din an.

Dacă ați făcut sesiunea de nou născut și ați folosit un obiect special, eu recomand să îl readuceți pentru a marca creșterea bebelușului prin comparație cu acel obiect.

Ținutele părinților

 

Vă recomand să evitați cu totul haine care au desene, logo-uri și scrisuri pe ele. Cel mai bine e să aduceți o ținută neutră alb/crem/culoare pastel sau vom stabili culorile împreună în funcție de sezon, simple și fără elemente care distrag privirea. Nu arată bine în poze și se demodează foarte repede, așa că vor demoda și imaginile. La fel, de evitat sunt hainele lucioase sau cu printuri mari. Recomand să evitați ținutele negre pentru sesiunea în natură. Recomand coafat lejer, machiaj de zi.

 

Cât durează o sesiune foto cu bebelușul?

Sesiunea foto va dura aproximativ 1 oră. Sesiunile în natură le fac de obicei, cu 1.5 ore înainte de apus, de aceea e important să înțelegeți că orice întârziere va scurta durata sesiunii foto, depinzând de lumina naturală.

 

Ce trebuie să aduceți

Ca să nu ne grabim și să aveți o experiență plăcută, aduceți pampers de schimb, șervețele umede, cremă, biberon cu lapte dacă nu e alăptat, apă, suc, gustărele, ținută mai călduroasă pentru când plecați acasă după ședința foto și ceva comod (pijămăluță), pentru că cel mai proabil vor adormi pe drum înapoi spre casă.

 

Pentru ca sesiunea să decurgă cât mai bine, vă rog sa țineți cont de câteva lucruri

 

1) evitați să îi faceți vaccinări cu câteva zile înainte.

 

2) dacă se poate aveți grijă să se odihnească suficient înainte de sesiune. Eventual decalați un pic ora de somnic ca bebelușul să se trezească cu 30 minute aproximativ înaintea sesiunii foto.

3) recomand protecție anti pișcături de insecte.

 

Pot veni cu bunicii, nașii, sau alte persoane la sesiunea foto în natură?

La sesiunea în natură bunicii pot participa cu mare drag la sesiunea foto. Se vor respecta recomandările de ținute.

Unde are loc sesiunea foto în natură

  • locația o vom stabili de comun acord. Vă voi oferi câteva opțiuni de locații în care lumina este perfectă pentru sesiunea foto.

  • Dacă doriți alte locații ce presupun deplasare înafara razei de 20 km în jurul Iașiului, se va achita o taxă suplimentară de deplasare în funcție de distanță și timpul necesar ajungerii acolo

 

Dacă unul din membrii familiei este bolnăvior, poate veni la sesiunea foto?

 

Pot participa și persoanele bolnăvioare, eu lucrând la o anumită distanță față de subiect, dar recomandarea ar fi ca toată lumea să fie sănătoasă pentru a se putea bucura și fi în forma optimă pentru sesiunea foto.

 

Se aduce recuzită în natură?

Recuzita ce se poate aduce în natură va fi minimă și va depinde de prognoza meteo cât și de locația aleasă. Aceste detalii se vor discuta punctual în mesajele de pregătire pe care le veți primi pe e-mail.

Când și cum plătim? Se achită avans?

Plata se face la sfârșitul sesiunii, în numerar sau prin transfer bancar ce se inițiază în ziua sesiunii foto. Eu nu percep avans pentru că doresc să am încredere în bunul simț al tuturor oamenilor, și sunt convinsă că mă veți anunța în caz că intervine o situație excepțională ce vă împiedică să ajungeți la sesiunea foto.

Cum primim fotografiile?

Imaginile (pe care le puteți alege voi dintr-o selecție de imagini ne-editate), le veți primi printr-o galerie on-line după aproximativ 8 săptămâni după sesiunea foto. După editarea sesiunii este posibil că voi posta pe Facebook/site o selecție cu câteva imagini cu acordul dumneavoastră.

După sesiunea foto propriu-zisă va fi o perioadă în care eu voi face o selecție inițială a cadrelor din care voi șterge duplicatele, erorile tehnice, expresiile neflatante și voi încărca fotografiile rămase într-o galerie online cu parolă creată special pentru voi, în care voi veți putea vedea negativele și să alegeți cadrele care vă plac vouă cel mai multe. Selecția cadrelor eu o voi primi automat, și voi trece la pasul final de editare a cadrelor alese, apoi încărcarea originalelor digitale în galeria voastră pentru a putea fi descărcate.

 

Eu vreau mai multe fotografii, se poate?

 

Dacă doriți imagini în plus față de cele incluse în pachet, se pot achiziționa extra cu 20 lei/imaginea. Majoritatea familiilor consideră că numărul fotografiilor incluse în pachete sunt suficiente.

Se semnează contract?

Desigur. Contractul îl veți primi în avans pentru a putea fi studiat, și îl vom semna împreună în ziua sesiunii foto dacă nu vă descurcați să îl completați/semnați digital.

Aceste recomandări, personalizate pentru dumneavoastră vor fi primite și pe e-mail și vor include și detaliile despre adresa unde ne vom întâlni, număr de telefon etc.

Dacă mai aveți și alte întrebări puteți să îmi lăsați un mesaj aici.

bottom of page