top of page

RECOMANDĂRI DE PREGĂTIRE PENTRU SESIUNE FOTO BEBELUȘ 6+ LUNI ÎN STUDIO

Pregătirea pentru sesiunea foto cu un bebeluș între 6 și 12 luni necesită câțiva pași simpli de luat în considerare pentru ca sesiunea să fie o experiență plăcută iar amintirile create să fie cele pe care vi le doriți cu bebelușul vostru. Mai jos aveți toate informațiile necesare de știut atunci când veniți cu bebelușul la studio.

 

Ținutele bebelușului

 

Ținutele bebelușilor 6-12 luni pot fi asigurate din recuzita studioului, dar, pentru autenticitatea amintirilor, vă recomand să aduceți dumneavoastră 2-3 ținute pentru copilaș. Studioul va fi încălzit corespunzător - să nu vă faceți griji legat de asta.

Accesoriile sunt pregătite de mine. Dacă aveți un obiect special pe care îl doriți inclus în imagini îl puteți aduce cu voi (un ursuleț, o păturică, etc.). E important să alegeți doar acel obiect care este de o semnificație specială :). Culorile le vom alege împreună.

Dacă ați făcut sesiunea de nou născut și ați folosit un obiect special, eu recomand să îl readuceți pentru a marca creșterea bebelușului prin comparație cu acel obiect.

IMG_6502.jpg

Ținutele părinților

 

Vă recomand să evitați cu totul haine care au desene, logo-uri și scrisuri pe ele. Cel mai bine e să aduceți o ținută neutră alb/crem/culoare pastel (sau cămăși), simple și fără elemente care distrag privirea. Nu arată bine în poze și se demodează foarte repede, așa că vor demoda și imaginile. La fel, de evitat sunt hainele lucioase sau cu printuri mari. De cele mai multe ori cadrele cu părinții vor fi realizate ori pe fundal alb, ori negru.

 

Cât durează o sesiune foto cu bebelușul?

Sesiunea foto va dura aproximativ 45 minute. Voi lucra cu bebelușul inițial iar la final vom face cadrele cu părinții. 

 

Ce trebuie să aduceți

Ca să nu ne grabim și să aveți o experiență plăcută, aduceți pampers de schimb, șervețele umede, cremă, biberon cu lapte dacă nu e alăptat.

 

Pentru ca sesiunea să decurgă cât mai bine, vă rog sa țineți cont de câteva lucruri

 

1) evitați să îi faceți vaccinări cu câteva zile înainte.

 

2) dacă se poate cu o zi înainte aveți grijă să se odihnească suficient, evitați agitarea bebelușului pe cât posibil

 

Pot veni cu bunicii, nașii, sau alte persoane la sesiunea foto în studio?

Bebelușii sunt foarte sensibili la orice stări de agitație cât și la stimuli auditivi și vizuali, de aceea alte persoane înafară de părinți și frățiori/surioare nu sunt admise la sesiune pentru a menține o stare de calm în studio propice pentru fotografierea micuților într-un timp mai scurt. Timpul lor ideal de lucru este de 30-45 de minute. Dacă sesiunea foto are loc în natură, pot participa și bunicii.

De știut la intrarea în studio

  • Sesiunea foto se va desfășura într-un spațiu utilat cu echipamente tehnice de lumină și decor, ce necesită o atenție deosebită la exploatare.

  • Bebelușii sau copilașii mai mari vor fi mereu supravegheați pentru a evita eventualele accidentări și deteriorarea echipamentului și recuzitei

  • Vă sugerăm să urmați întocmai îndrumările de folosire ale spațiului

  • FFFF IMPORTANT! încălțămintea folosită "la cadru" când este cazul, va fi curată pe tălpi (ffffff curată). Nu se permite accesul în studio cu încălțăminte de stradă, aceasta fiind lăsată la intrarea în studio. Există papuci de casă ce pot fi folosiți. De obicei eu fotografiez pe toată lumea la tălpile goale din motive ce țin de natura estetică a imaginii

  • sesiunea rezervată de dumneavoastră are o durată specifică fixă și în funcție de aceasta, se vor face celelalte programări. De aceea vă rugăm să aveți în vedere că prelungirea ei la data sesiunii foto se va face doar în limita timpului disponibil al fotografului și cu costurile suplimentare ale unei noi sesiuni. De aceea este foarte important să fiți punctuali.

 

Dacă unul din membrii familiei este bolnăvior, poate veni la sesiunea foto?

 

Pentru a menține clienții cât și pe mine (fotograful) sănătoși, dacă oricare din membrii familiei are probleme de sănătate ce sunt potențial contagioase (răceală, gripă, enterocolite, tuse etc.) sesiunea se va reprograma obligatoriu în funcție de disponibilitățile din agendă, sau persoana bolnavă nu poate participa la sesiunea foto. Lucrez îndeaproape cu nou născuți ce au un sistem imunitar delicat. Studioul este igienizat înainte de fiecare sesiune și fac tot posibilul să mă mențin sănătoasă pentru clienții mei. Vă rog să nu intrați în studio dacă sunteți bolnavi. Aceasta poate să mă aducă pe mine cât și pe clienții mei în contact cu viruși ce mă vor obliga să reprogramez multe sesiuni de nou născuți. În eventualitatea în care ați ajuns la studio iar unul din membrii familiei este bolnav, sesiunea se va anula, pentru a nu pune în pericol bebelușii care ajung la studio. Vă mulțumesc pentru înțelegere!

 

Câte decoruri se vor face?

 

În general facem 2 - 3 set-up-uri - nu foarte complicate, ca să nu încărcăm cadrul.

 

Când și cum plătim? Se achită avans?

Plata se face la sfârșitul sesiunii, în numerar sau prin transfer bancar ce se inițiază în ziua sesiunii foto. Eu nu percep avans pentru că doresc să am încredere în bunul simț al tuturor oamenilor, și sunt convinsă că mă veți anunța în caz că intervine o situație excepțională ce vă împiedică să ajungeți la sesiunea foto.

Cum primim fotografiile?

Imaginile (pe care le puteți alege voi dintr-o selecție de imagini ne-editate), le veți primi printr-o galerie on-line după aproximativ 8 săptămâni după sesiunea foto. După editarea sesiunii este posibil că voi posta pe Facebook/site o selecție cu câteva imagini cu acordul dumneavoastră.

După sesiunea foto propriu-zisă va fi o perioadă în care eu voi face o selecție inițială a cadrelor din care voi șterge duplicatele, erorile tehnice, expresiile neflatante și voi încărca fotografiile rămase într-o galerie online cu parolă creată special pentru voi, în care voi veți putea vedea negativele și să alegeți cadrele care vă plac vouă cel mai multe. Selecția cadrelor eu o voi primi automat, și voi trece la pasul final de editare a cadrelor alese, apoi încărcarea originalelor digitale în galeria voastră pentru a putea fi descărcate.

 

Eu vreau mai multe fotografii, se poate?

 

Dacă doriți imagini în plus față de cele incluse în pachet, se pot achiziționa extra cu 20 lei/imaginea. Majoritatea familiilor consideră că numărul fotografiilor incluse în pachete sunt suficiente.

Se semnează contract?

Desigur. Contractul îl veți primi în avans pentru a putea fi studiat, și îl vom semna împreună în ziua sesiunii foto dacă nu vă descurcați să îl completați/semnați digital.

Aceste recomandări, personalizate pentru dumneavoastră vor fi primite și pe e-mail și vor include și detaliile despre adresa studioului, număr de telefon etc.

Dacă mai aveți și alte întrebări puteți să îmi lăsați un mesaj aici.

bottom of page