top of page

RECOMANDĂRI DE PREGĂTIRE PENTRU SESIUNEA FOTO DE NOU NĂSCUT

Pregătirea pentru sesiunea foto a unui nou născut necesită câțiva pași simpli de luat în considerare pentru ca sesiunea să fie o experiență plăcută iar amintirile create să fie cele pe care vi le doriți cu bebelușul vostru. Mai jos aveți toate informațiile necesare de știut atunci când veniți cu bebelușul la studio.

Dacă doriți să știți care este perioada ideală de programare a ședinței de nou născut, puteți citi acest articol din blog: Când ne programăm pentru ședința de nou născut?

 

 

Ținutele bebelușului

 

Eu fotografiez copiii nou-născuți cu/fără pampers și încă un accesoriu/ținută, dacă bebelușul permite. Studioul va fi încălzit corespunzător - să nu vă faceți griji legat de asta.

Accesoriile sunt pregătite de mine. Dacă aveți un obiect special pe care îl doriți inclus în imagini îl puteți aduce cu voi (un ursuleț, o păturică, etc.). E important să alegeți doar acel obiect care este de o semnificație specială :). Vom lucra pe tonuri de alb.

EV1A5404-Edit.jpg

Ținutele părinților

 

Vă recomand să evitați cu totul haine care au desene, logo-uri și scrisuri pe ele. Cel mai bine e să aduceți o ținută neutră alb/crem/culoare pastel (sau cămăși), simple și fără elemente care distrag privirea. Nu arată bine în poze și se demodează foarte repede, așa că vor demoda și imaginile. La fel, de evitat sunt hainele lucioase sau cu printuri mari. De cele mai multe ori cadrele cu părinții vor fi realizate ori pe fundal alb.

 

Cât durează o sesiune foto de nou născut?

Pentru pachetul start în care este fotografiat doar bebelușul, sesiunea foto are ca timp de lucru 1 oră, dar puteți lua în calcul 1 oră jumătate ce include și sosirea la studio, dezbrăcarea și îmbrăcarea bebelușului.

 

Pentru pachetul basic și premium ce include și cadre cu părinții, sesiunea foto va dura aproximativ 2 ore. Putem face fotografiile cu familia la început, ca apoi tati să poată pleca, la o cafea dacă dorește și nu are răbdare, și să revină la sfârșit.

 

Ce trebuie să aduceți

Ca să nu ne grabim și să aveți o experiență plăcută, aduceți pampers de schimb, șervețele umede, cremă, biberon cu lapte (dacă nu e alăptat sau primește încă completare cu lapte praf (2-3 mese în plus de adus)) și gustări pentru voi. Este important ca bebelușul să aibă suficient de mâncare, pentru că pe parcursul sesiunii ei au nevoie să fie sătui și hidratați ca să poată dormi adânc pentru poziționările specifice nou născuților. Dacă bebelușul este alăptat dar încă nu poate apuca cum trebuie sânul, aduceți lăptic stors suficient la biberon, cel puțin 2 biberoane de lăptic stors. Laptele de mamă nu oferă aceiași consistență ca cel praf, bebeșului fiindu-i foame mai repede. Este foarte important ca bebelușul să fie bine hrănit. Nu se va obișnui cu biberonul în urma hrănirii pe parcursul sesiunii foto.

 

Bebelușul trebuie să doarmă sau să fie treaz la sesiunea foto?

Scopul sesiunii foto cu un nou născut, este ca bebelușul să doarmă, pentru a obține fotografiile pe care le vedeți în portofoliu. Pentru a dormi mai bine bebe la sesiunea foto, vă rog sa țineți cont de câteva lucruri:

 

  • cu 1 zi înainte, vă rog să îl hrăniți la cerere, pentru a avea burtica plină și a dormi adânc la sesiune.

  • când vă pregătiți de sesiune, vă rog să îl îmbrăcați doar cu pampers și un body întreg cu capse sau fermoar, mai larg, pentru a-l putea da jos repede și fără multe manevre, și să nu se imprime cusăturile în piele, ca bebe să adoarmă repede la loc, pentru a putea fi fotografiat într-un timp mai scurt. Sau, dacă aveți o ținută ce doriți cu care doriți amintiri, puteți aduce bebelușul deja îmbrăcat în ea.

  • dacă se poate (știu că e greu cu cei mici), ar fi ideal să îl țineți treaz pe bebe cam 1 oră înainte de sesiune - dacă doarme bine înainte avem mari șanse să stăm și să ne uităm la ochișorii lui frumoși și deschiși. Când bebelușii sunt treji, de obicei se agită și nu vor putea fi poziționați în pozițiile tipice ce le vedeți în portofoliu. Știu că sunt minunate cadrele și cu ei treji, și dacă bebe ne permite voi face și cu bebe treaz, dar în limitele de comfort și de siguranță ale bebelușului.

  • suzeta - știu că e un subiect controversat - dar dacă se poate, doar pentru sesiunea foto, să aduceți una - ne va fi de mare ajutor în momentele în care reflexul suptului e foarte puternic, deși bebelușul este hrănit și aproape adormit. Nu se va obișnui cu suzeta în urma sesiunii. Eu am și suzete de unică folosință sigilate în caz că nu aveți suzetă acasă.

 

Pot veni cu bunicii, nașii, sau alte persoane la sesiunea foto?

Bebelușii sunt foarte sensibili la orice stări de agitație cât și la stimuli auditivi, de aceea alte persoane înafară de părinți și frățiori/surioare nu sunt admise la sesiune pentru a menține o stare de calm în studio propice pentru fotografierea micuților într-un timp mai scurt.

De știut la intrarea în studio

  • Sesiunea are loc în studioul Gabrielei Însurățelu din Iași

  • Sesiunea foto se va desfășura într-un spațiu utilat cu echipamente tehnice de lumină și decor, ce necesită o atenție deosebită la exploatare.

  • Vă sugerăm să urmați întocmai îndrumările de folosire ale spațiului

  • FFFF IMPORTANT! încălțămintea folosită "la cadru" când este cazul, va fi curată pe tălpi (ffffff curată). Nu se permite accesul în studio cu încălțăminte de stradă, aceasta fiind lăsată la intrarea în studio. Există papuci de casă ce pot fi folosiți. De obicei eu fotografiez pe toată lumea la tălpile goale din motive ce țin de natura estetică a imaginii, iar la sesiunile de nou născut, încadrările se vor face de la talie în sus

  • sesiunea rezervată de dumneavoastră are o durată specifică fixă și în funcție de aceasta, se vor face celelalte programări. De aceea vă rugăm să aveți în vedere că prelungirea ei la data sesiunii foto se va face doar în limita timpului disponibil al fotografului și cu costurile suplimentare ale unei noi sesiuni. De aceea este foarte important să fiți punctuali.

 

Dacă unul din membrii familiei este bolnăvior, poate veni la sesiunea foto?

 

Pentru a menține clienții cât și pe mine (fotograful) sănătoși, dacă oricare din membrii familiei are probleme de sănătate ce sunt potențial contagioase (răceală, gripă, enterocolite, tuse etc.) sesiunea se va reprograma obligatoriu în funcție de disponibilitățile din agendă, sau persoana bolnavă nu poate participa la sesiunea foto. Lucrez îndeaproape cu nou născuți ce au un sistem imunitar delicat. Studioul este igienizat înainte de fiecare sesiune și fac tot posibilul să mă mențin sănătoasă pentru clienții mei. Vă rog să nu intrați în studio dacă sunteți bolnavi. Aceasta poate să mă aducă pe mine cât și pe clienții mei în contact cu viruși ce mă vor obliga să reprogramez multe sesiuni de nou născuți. În eventualitatea în care ați ajuns la studio iar unul din membrii familiei este bolnav, sesiunea se va anula, pentru a nu pune în pericol bebelușii care ajung la studio. Vă mulțumesc pentru înțelegere!

 

Câte decoruri se vor face?

 

La Pachetul start, doar cu bebelușul ca și temă se vor face în general 2 set-up-uri iar la Pachetul Basic facem 3 set-up-uri - nu foarte complicate, ca să nu încărcăm cadrul.

 

Când și cum plătim? Se achită avans?

Plata se face la sfârșitul sesiunii, în numerar sau prin transfer bancar ce se inițiază în ziua sesiunii foto. Eu nu percep avans pentru că doresc să am încredere în bunul simț al tuturor oamenilor, și sunt convinsă că mă veți anunța în caz că intervine o situație excepțională ce vă împiedică să ajungeți la sesiunea foto.

Cum primim fotografiile?

Imaginile (pe care le puteți alege voi dintr-o selecție de imagini ne-editate), le veți primi printr-o galerie on-line după aproximativ 8 săptămâni după sesiunea foto. După editarea sesiunii este posibil că voi posta pe Facebook/site o selecție cu câteva imagini cu acordul dumneavoastră.

După sesiunea foto propriu-zisă va fi o perioadă în care eu voi face o selecție inițială a cadrelor din care voi șterge duplicatele, erorile tehnice, expresiile neflatante și voi încărca fotografiile rămase într-o galerie online cu parolă creată special pentru voi, în care voi veți putea vedea negativele și să alegeți cadrele care vă plac vouă cel mai multe. Selecția cadrelor eu o voi primi automat, și voi trece la pasul final de editare a cadrelor alese, apoi încărcarea originalelor digitale în galeria voastră pentru a putea fi descărcate.

 

Eu vreau mai multe fotografii, se poate?

 

Dacă doriți imagini în plus față de cele incluse în pachet, se pot achiziționa extra cu 30 lei/imaginea. Majoritatea familiilor consideră că numărul fotografiilor incluse în pachete sunt suficiente.

Se semnează contract?

Desigur. Contractul îl veți primi în avans pentru a putea fi studiat și se poate semna digital în contul dvs. de client, sau îl vom semna împreună în ziua sesiunii foto dacă nu vă descurcați să îl completați/semnați digital.

Aceste recomandări, personalizate pentru dumneavoastră vor fi primite și pe e-mail și vor include și detaliile despre adresa studioului, număr de telefon etc.

Dacă mai aveți și alte întrebări puteți să îmi lăsați un mesaj aici.

bottom of page