top of page

RECOMANDĂRI DE PREGĂTIRE PENTRU SESIUNEA FOTO DE MATERNITATE

Capturarea amintirilor cu burtica în care crește puiuțul vostru este un moment important și emoționant, de aceea mai jos găsiți răspunsuri la cele mai frecvente întrebări legate de sesiunea foto de maternitate.

În funcție de pachetul ales (studio sau natură) veți primi recomandări personalizate pentru pregătire.

Ținutele voastre

 

Vă recomand să evitați cu totul haine care au desene, logo-uri și scrisuri pe ele. Cel mai bine e să aduceți ținute neutre care să vă reprezinte alb/crem/culoare pastel (sau cămăși/tricouri), simple și fără elemente care distrag privirea. Nu arată bine în poze și se demodează foarte repede, așa că vor demoda și imaginile. La fel, de evitat sunt hainele lucioase sau cu printuri mari. Doar pentru sesiunile în studio, se pot folosi ținute din recuzita studioului. Eu recomand pentru autenticitatea amintirilor să veniți cu propriile ținute (rochii mulate, body etc). În natură vom stabili împreună culorile și ținutele cele mai potrivite în funcție sezon.

Recomand un coafat lejer, machiaj discret și este important ca lenjeria intimă să fie de culoare albă, negru sau bej (culoarea pielii).

Cât durează o sesiune foto de maternitate?

Durata sesiunii este de 30-90 de minute, în funcție de pachetul ales. În natură, recomandarea este ca sesiunile să se facă cu 1.5 ore înainte de apus.

Sesiune maternitate în studio

Ce trebuie să aduceți

Ca să nu ne grabim și să aveți o experiență plăcută, în funcție dacă facem sesiunea în natură sau în studio, e bine să aveți apă la voi, papucei comozi pentru natură, dar și o pereche de pantofi eleganți pentru mami. În studio, încălțările folosite la cadre trebuie să fie impecabil de curate. Nu se acceptă papucii de stradă în studio.

Recomand să aduceți ecografia bebelușului.

De știut la intrarea în studio

  • Sesiunea are loc în studioul Gabrielei Însurățelu din Miroslava/ Iași

  • Sesiunea foto se va desfășura într-un spațiu utilat cu echipamente tehnice de lumină și decor, ce necesită o atenție deosebită la exploatare.

  • Vă sugerăm să urmați întocmai îndrumările de folosire ale spațiului

  • FFFF IMPORTANT! încălțămintea folosită "la cadru" când este cazul, va fi curată pe tălpi (ffffff curată). Nu se permite accesul în studio cu încălțăminte de stradă, aceasta fiind lăsată la intrarea în studio. Există papuci de casă ce pot fi folosiți. De obicei eu fotografiez pe toată lumea la tălpile goale din motive ce țin de natura estetică a imaginii, iar la sesiunile de nou născut, încadrările se vor face de la talie în sus

  • sesiunea rezervată de dumneavoastră are o durată specifică fixă și în funcție de aceasta, se vor face celelalte programări. De aceea vă rugăm să aveți în vedere că prelungirea ei la data sesiunii foto se va face doar în limita timpului disponibil al fotografului și cu costurile suplimentare ale unei noi sesiuni. De aceea este foarte important să fiți punctuali.

 

Dacă unul din membrii familiei este bolnăvior, poate veni la sesiunea foto în studio?

 

Pentru a menține clienții cât și pe mine (fotograful) sănătoși, dacă oricare din membrii familiei are probleme de sănătate ce sunt potențial contagioase (răceală, gripă, enterocolite, tuse etc.) sesiunea se va reprograma obligatoriu în funcție de disponibilitățile din agendă, sau persoana bolnavă nu poate participa la sesiunea foto. Lucrez îndeaproape cu nou născuți ce au un sistem imunitar delicat. Studioul este igienizat înainte de fiecare sesiune și fac tot posibilul să mă mențin sănătoasă pentru clienții mei. Vă rog să nu intrați în studio dacă sunteți bolnavi. Aceasta poate să mă aducă pe mine cât și pe clienții mei în contact cu viruși ce mă vor obliga să reprogramez multe sesiuni de nou născuți. În eventualitatea în care ați ajuns la studio iar unul din membrii familiei este bolnav, sesiunea se va anula, pentru a nu pune în pericol bebelușii care ajung la studio. Vă mulțumesc pentru înțelegere!

 

Câte decoruri se vor face?

 

Pentru a avea atenția axată pe emoțiile voastre și pe ceea ce contează de fapt, voi lucra în still minimalist. Numărul de fundaluri este stabilit în funcție de pachetul ales. Vezi pagina de PACHETE MATERNITATE.

 

Când și cum plătim? Se achită avans?

Plata se face la sfârșitul sesiunii, în numerar sau prin transfer bancar ce se inițiază în ziua sesiunii foto. Eu nu percep avans pentru că doresc să am încredere în bunul simț al tuturor oamenilor, și sunt convinsă că mă veți anunța în caz că intervine o situație excepțională ce vă împiedică să ajungeți la sesiunea foto.

Cum primim fotografiile?

Imaginile le veți primi printr-o galerie on-line după aproximativ 8 săptămâni după sesiunea foto. După editarea sesiunii este posibil că voi posta pe Facebook/site o selecție cu câteva imagini, DOAR cu acordul dumneavoastră.

După sesiunea foto propriu-zisă va fi o perioadă în care eu voi face o selecție inițială a cadrelor din care voi șterge duplicatele, erorile tehnice, expresiile neflatante și voi încărca fotografiile rămase într-o galerie online cu parolă creată special pentru voi, în care voi veți putea vedea negativele și să alegeți cadrele care vă plac vouă cel mai mult. Selecția cadrelor eu o voi primi automat, și voi trece la pasul final de editare a cadrelor alese, apoi încărcarea originalelor digitale în galeria voastră pentru a putea fi descărcate.

 

Eu vreau mai multe fotografii, se poate?

 

Dacă doriți imagini în plus față de cele incluse în pachet, se pot achiziționa extra cu 30 lei/imaginea. Majoritatea familiilor consideră că numărul fotografiilor incluse în pachete este suficient.

Se semnează contract?

Desigur. Contractul îl veți primi în avans pentru a putea fi studiat, și îl vom semna împreună în ziua sesiunii foto dacă nu vă descurcați să îl completați/semnați digital.

Aceste recomandări, personalizate pentru dumneavoastră, vor fi primite și pe e-mail și vor include detaliile despre adresa studioului, număr de telefon, locația în natură etc.

Dacă mai aveți și alte întrebări puteți să îmi lăsați un mesaj aici.

bottom of page