top of page

Inainte si dupa

Ah, a trecut ceva timp de cand nu am mai scris nimic pe aici, si nu a fost din cauza ca nu aveam ce scrie, ci doar am fost foarte ocupata. Am avut destule examene partiale pentru care trebuia sa ma pregatesc, si a meritat. Am obtinut rezultate satisfacatoare la majoritatea (nu vreau sa ma laud cu note :P) si sper sa fie la fel si la examenele din sesiune, daca nu mai bine. Incep sa realizez ca de fapt partialele au fost usoare comparativ cu ce va veni…

Dar, ca sa nu credeti ca pierd vremea facand nimic in vacanta, sau doar imi petrec ziua in fata televizorului si ma potolesc cu diferite mancaruri, ca tot sunt acum Sarbatorile de Iarna (evident va mai urez si eu un Sarbatori Fericite tuturor), m-am gandit sa va arat cu ce imi ocup timpul.

Fotografia mi-a lipsit foarte mult in perioada examenelor, desi studiez fotografia la facultate, nu prea am avut chiar atat de mult timp sa fac fotografii, ceea ce este destul de ironic. Acum recuperez, mai ales ca mai am doar o saptamana de vacanta si iar incep cu studiul.

De o saptamana incoace, tot studiez anumite tehnici in Photoshop, si anume lucrul cu mastile de ajustare. Pentru asta si nu numai, va recomand tutorialele de la Lynda.com care sunt o sursa extraordinara de informatii, iar tutorialele video de acolo sunt foarte bine realizate si usor de urmarit.

Ca un mic exemplu de rezultat al lucrului cu mastile de ajustare, in special Curves:

Dar asta este doar o mica demonstratie a ceea ce se poate face cu layerul curves. Aici am corectat balansul de alb, am aplicat masti pentru a lumina sau intuneca anumite zone din imagine si multe multe altele…. De foarte mare ajutor pentru a intelege cum functioneaza Curves, recomand de la Lynda.com seria pentru portret.

Pe langa fotografii, mai si citesc acum… The Photographer’s Eye de Michael Freeman…recomand cu caldura sa o cititi. Se poate cumpara de pe Amazon.

Cam atat pentru moment… deci nu mai leneviti si puneti mana la lucru/studiu, ca sa zic asa

bottom of page