top of page

A doua tentativa cu Mamiya

Eurika!!!

Ieri, dupa cum stiti daca tineti pasul cu Jurnalul de Student, am avut inca un studiu de portret cu Mamiya RZ67 Pro II D, care este o camera de format mediu pe pelicula. Din fericire totul a mers destul de bine iar din sedinta de ieri de la facultate a rezultat unul dintre cele mai frumoase portrete pe care le-am facut tatalui meu vreodata.

Dar ca sa nu va tin in suspans, astazi am intrat in camera obscura si am developat filmul cu studiul de portret. De data aceasta in schimb, nu am mai voalat filmul, si ma simt destul de mandra pentru faptul ca l-am developat de la cap la coada, ca sa zic asa, singura.

Am preparat solutiile de developare si fixare, apoi am pus filmul pe spirala fara sa il deteriorez in vreun fel. Urmatorul pas a fost sa introduc spirala in tancul de developare si timp de 8 minute sa agit usor la fiecare minut cate 15 secunde… Dupa inca 4 minute pentru fixare, apoi o spalare agresiva cu apa dedurizata a fost gata pentru uscare. L-am agatat frumos in dulapul de uscare, am pornit ventilatia, iar dupa 15 minute filmul era uscat si pregatit pentru testare.

Evident ca nu m-am putut abtine si am facut si un test pe hartie. De abia astept ziua de luni (sau Duminica daca nu ma alunga profesorii de la facultate) sa continui sa vad ce rezultate am obtinut pe film.

Dar, gata cu vorbaria… Am facut ieri si ceva testari cu digitalul, astfel ca, pana o sa scanez filmul ca sa va arat rezultatele analogice, o sa trebuiasca sa va multumiti cu rezultatele digitale.

Mai jos, schita de iluminare si detaliile tehnice la cele doua portrete din galerie.

Ne auzim curand!

bottom of page