A sosit iarna la Iasi

De cateva luni in fiecare dimineata la noi in apartament se fuge la geam pentru a verifica daca a nins. Pana acum a fost o dezamagire totala, pentru ca ninsoarea pur si simplu a refuzat sa ajunga si pe aici, prin nordul tarii, la Iasi. Intr-adevar natura a luat-o razna in ultimii ani, si este din ce in ce mai greu sa te poti baza ca anotimpul de iarna sa fie cum era pe vremuri cand eram mica. Daca era Decembrie, apoi ningea afara…

Abia acum, la mijlocul lunii Ianuarie, am avut in sfarsit surpriza sa ma trezesc si sa ma indrept spre geam, ca mai apoi sa sar in sus de bucurie. Totul era alb! Evident o oportunitate unica pe care nu aveam de gand sa o irosesc mai ales ca cerul prevestea surprize frumoase.

Ca o zi de weekend, asa incepand de pe la ora 8 dimineata, sigur am fost injurata de cate telefoane am dat ca sa vestesc venirea zapezii. Pe de alta parte mai tarziu mi s-a multumit. Am convins la telefon pe maica-mea cat si o colega draga mie, ( da Iasmina, de tine vorbesc) sa iesim la fotografiat, asa o scurta excursie pana la Manastirea Hadambu.

M-am infofolit rapid in haine groase de schi, mi-am pregatit aparatul de fotografiat, si am mai si ascuns in rucsac parazapezile (eu cu speranta ca o sa fie nameti mari, hihi). Alarma masinii mi-a dat putin de furca (e cea mai capricioasa alarma, dar la cat am fost furati, mai bine sa fie decat sa nu…), dar am reusit sa ma pornesc spre Letcani, satul copilariei mele, sa o ridic pe maica-mea din pat.

La Letcani, un moment deosebit de a captura frumusetea locurilor natale. Sigur exista multe cladiri noi, ceva fabrici care nu existau inainte, dar esenta a ramas.